کد خبر 138361
۴ تیر ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۲
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ مهدی محمودی ‌مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور هم در این نشست خبری که بصورت مجازی برگزار گردید  با تبریک روز جهانی پناهنده گفت:‌ هرساله با همکاری کمیساریای عالی سازمان ملل متحد و با حضور جمعی سفرای کشورهای خارجی ساکن ایران، سازمانهای بین المللی و جمعی از نخبگان پناهنده  مراسم بزرگداشتی در این زمینه برگزار و گزارش اقدامات انجام شده یک‌ساله به آنان اعلام می‌شود. امسال به دلیل ویروس کرونا این مراسم از طریق تالار مجازی که همزمان ترجمه میشدویدئو برگزار می‌شود.

مدیر کل امور اتباع خارجی وزارت کشور درباره وضعیت اتباع غیرمجاز اظهارکرد: در همه جای دنیا قوانینی وجود دارد وقتی افرادی غیرمجاز وارد خاک آن کشور می‌شوند و می‌خواهند اسکان یابند، اسکان آنان غیرقانونی است و هرجایی که مشاهده شوند توسط پلیس دستگیر و از آن کشور طرد می‌شوند .

دبیرکمیسیون ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی با بیان اینکه اتباع غیرمجاز، مخفیانه و غیرقانونی وارد کشور می‌شوند و طبعا سرشماری نمی‌شوند، گفت: آمار دقیقی از این اتباع نداریم اما با توجه به دستگیری و خودمعرفی و طرد ۷2۰ هزار اتباع غیرمجاز در سال گذشته،‌ می‌توان گفت بیش از یک میلیون اتباع غیرمجاز در کشور اسکان دارند.

 وی در خصوص خدمات ارائه شده به اتباع خارجی در کشورمان گفت: در طول ۴۰ سال انقلاب اسلامی خدمات شایانی در حوزه پناهندگان ارائه شده است و به صورت مشخص ظرف یک سال گذشته در حوزه‌های معیشت، حرفه‌آموزی، بهداشت و سلامت و آموزش با همکاری سازمان‌های بین‌المللی و عمدتا تلاش دستگاه‌های دولتی در جمهوری اسلامی ایران خدمات ارزشمندی به پناهجویان ارائه شده است و مشکلاتی که داشته‌اند در حد توان رفع شده است.

محمودی تأکید کرد: بی‌تردید هر چه جوامع بین‌المللی تلاش بیشتری را به کار بگیرند در این حوزه خدمات بهتری به اتباع خارجی ارائه می‌شود و شرایط موجود تقویت خواهد شد.

مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی با اشاره به مشکلات اقتصادی و به ویژه تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان گفت:‌ ما تحت تحریم‌های ظالمانه و به نوعی جنگ اقتصادی هستیم که هر روز گسترش پیدا می‌کند و از سوی دیگر شیوع بیماری کووید ۱۹ نیز شرایط را به گونه‌ای پیش برده که حتی در برخی موارد در تهیه دارو و تجهیزات پزشکی و ورود آن‌ها به کشور با مشکل مواجه بوده‌ایم. با این وجود تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا خدمات مناسبی به پناهجویان ارائه کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص خدمات ارائه شده به پناهجویان پس از شیوع کروناویروس گفت: از ابتدای امر یعنی اسفندماه که همه جهان درگیر این بیماری شدند پناهندگان حاضر در کشورمان در شهرها و شهرستان‌های مختلف از طریق پیامک به صورت روزانه، موارد بهداشتی مرتبط با این بیماری به آن‌ها اطلاع رسانی شد و از سوی دیگر در شبکه‌ها و رسانه‌ها نیز به صورت کلی به ویژه از طریق وزارت بهداشت به این موضوع پرداخته شد.

محمودی با بیان اینکه از طریق دفاتر استانی و سمن‌های داخلی و نهادهای بین‌المللی امکانات پیشگیری این بیماری همچون ماسک و دستکش تهیه و در اختیار پناهندگان قرار گرفت، اظهار کرد: برای معیشت پناهندگان نیز در قالب کارت‌های اعتباری کمک هایی ارائه شد که خوشبختانه در این جامعه کمترین آسیب را داشتیم و اگر مواردی هم بود به صورت فوری و رایگان تحت مداوا قرار گرفتند.

همچنین ایوو فریسن نماینده کمیساریای عالی سازمان پناهندگان در جمهوری اسلامی ایران در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره نوع و میزان خدمات کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان گفت: وظیفه اصلی ما به طور اساسی حمایت از کشورهایی است که به اتباع خدمات ارائه می‌دهند تا بتوانند خدمات را بهتر در اختیار پناهندگان قرار دهند.

نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد، آموزش، سلامت به ویژه در موضوع کووید ۱۹ و دسترسی به مسائل سلامت را از جمله وظایف این نهاد حقوق بشردوستانه بین‌المللی برشمرد و گفت: بحث اسکان مجدد در کشورهای ثالث را  هم مدنظر داریم که با توجه به تحریم‌ها و تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم کووید، کار سخت‌تر شده است و دولت‌های عضو کمیساریای عالی باید در این زمینه‌ها بیش از پیش تلاش کنند.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر تاثیر تحریم‌ها بر نحوه ارائه خدمات به پناهندگان و اینکه کمیساریای عالی چه کمکی در این زمینه انجام می‌دهد، گفت: کمیساریای عالی سازمان ملل متحد یک نهاد بشردوستانه است و بحث تحریم‌ها در حوزه کاری ما نیست. اما تحریم‌ها بر همه امور از جمله قیمت‌ها تاثیر می‌گذارد. همانطور که در مغازه‌ها می‌بینیم قیمت‌ها بالا رفته؛ هزینه آموزش هم افزایش یافته است و همه این‌ها بر پناهندگان هم تاثیر می‌گذارد.  

فریسن تاثیر تحریم‌ها را موضوعی میان مرزی عنوان و تصریح کرد: ۹۷درصد پناهندگان در مناطق شهری زندگی می‌کنند و تاثیر تحریم‌ها روی آنان بسیار مشهود است.

این مقام سازمان ملل متحد همچنین درباره تاثیر کووید ۱۹ و اینکه این ویروس نه تنها تاثیر اولیه بلکه تاثیر ثانویه هم روی پناهندگان به ویژه اتباع افغانستان داشته‌است، گفت:‌ برخی از آنان که مشغول کار بودند با مشکل روبرو شدند و درخواست کمک دارند. اتباع چون شغل خود را از دست داده‌اند برای امرار معاش به کمک نیاز دارند.

​وی ادامه داد: تلاش ما این است به سازمان ملل توضیح دهیم چه اتفاقاتی می‌افتد و چه مشکلاتی پیش روی اتباع قرار دارد تا از این طریق کمک های بشردوستانه را داشته باشیم.  نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد با ابراز امیدواری از رسیدن افغانستان به ثبات، اظهارکرد: به دنبال این هستیم بتوانیم با فعالیت‌های خودمان در قبال تلاش‌های ایران در عرصه بین‌المللی به این کشور کمک کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha